Jiul mai curat

Salutare, 

Azi scriu în jurnalul nostru de Atelier despre ceva din afara atelierului, dar ceva în care credem și susținem atat prin munca noastra, cat și prin stilul de viata pe care ne străduim să îl avem. 

Suntem convinși ca citind aceste randuri peste ceva timp, vom retrăi măcar puțin din senzația pe care am experimentat-o sambata trecuta. Cam acesta este rolul unui jurnal, nu? 

Și anume de a înregistra emoții pe care să le putem accesa oricand ne dorim sau oricand avem nevoie să ne incarcam bateriile.  

Ne-am înscris cu tot dragul la acțiunea de ecologizare a malului Jiului din dreptul localitatii Bucovat, din apropierea orașului nostru. 

Ce am găsit, nu este greu de imaginat și da, nu ne-a luat prin surprindere, mai ales ca ne plimbam des în jurul orașului cand vrem să luăm o gură de aer și să ne eliberam de zgomotul orașului, dar nu este timp de o ieșire mai indepartata. 

Ne-a surprins însă pe toți sentimentul de bucurie și de împlinire pe care l-am avut vazand ca am putut face o schimbare în bine, oricat de mica și indiferent cat va rezista în timp. 

Nu am fost acolo să găsim vinovați, ci să dăm o mână de ajutor. 

Solutia ar trebui să vina prin oferirea de alternative pentru depozitarea gunoaielor, prin educarea oamenilor asupra consumului responsabil și ecologic. 

Ne-a placut să lasam curat în urma noastra, ne-a placut verdele crud al ierbii și al pomilor ! 

Ne-au “alergat” bondarii imensi care erau probabil deranjati de scotoceala noastra prin linistea lor ! 

Sincer, ne place să scriem aceste lucruri în jurnalul nostru pentru că senzațiile se estompează, iar amintirile se pierd în timp chiar dacă nu de tot. 

Ceea ce nu vrem să uităm este cât de important este să protejăm natura in toate activitățile noastre de zi cu zi!

Nu ne iese mereu cum am vrea, nu suntem perfecți… dar cu fiecare zi ne străduim mai tare și credem ca din puțin se face mult!

By

Leave a Reply

Your email address will not be published.